Το ενδιαφέρον της Αργεντινής για συνεργασία με την Κρήτη στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του εμπορίου αλλά και της έρευνας μετέφερε η πρέσβειρα Carolina Pérez Colman κατά την συνάντησή της σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και ενημέρωσε την Πρέσβειρα της Αργεντινής για την οικονομία του νησιού, τον πρωτογενή τομέα και τα παραγόμενα ποιοτικά προϊόντα, την Κρητική Διατροφή, το τουριστικό προϊόν, καθώς επίσης για το έργο που παράγουν τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης.
Η πρέσβειρα της Αργεντινής, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, πρόκειται να επισκεφθεί κατά την παραμονή της στο νησί τα ερευνητικά-επιστημονικά Ιδρύματα της Κρήτης.
Η Carolina Pérez Colman μετά την συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.