Tα κανάλια της Ολλανδίας συναντούν τα μεσογειακά ποτάμια του προορισμού «Ιωάννινα – Ήπειρος»

Οδοιπορικό στην Ολλανδία στο πλαίσιο του θεσμού της “διπλωματίας πόλεων” και της στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ιωαννιτών, σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και την εταιρεία επικοινωνίας One Team, διοργανώθηκε στο διάστημα από 10 μέχρι 14 Νοεμβρίου 2018.

Η ελληνική αποστολή στελεχωμένη από όλα τα προαναφερόμενα μέρη επισκέφτηκε τις πόλεις Άμστερνταμ, Χάγη και Ουτρέχτη περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά της σειρά από δράσεις και προγραμματισμένες συναντήσεις, που διοργανώθηκαν με τοπικούς φορείς και εκπρόσωπους, της αυτοδιοίκησης, των διπλωματικών αρχών, της ελληνικής κοινότητας, αεροπορικών εταιριών και των ενώσεων τουρισμού.

Η κορύφωση των ενεργειών του οδοιπορικού έλαβε χώρα στην Ουτρέχτη, προκαλώντας εστιασμένη εκδήλωση για την Παρουσίαση-Προβολή-Δικτύωση του προορισμού «Ιωάννινα-Ήπειρος», σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ-Benelux. Η τελευταία, απευθύνονταν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους Φορέων του Τουριστικού κλάδου, καθώς και εξειδικευμένων ΜΜΕ-bloggers της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο έκδηλα, το θερμό ενδιαφέρον του επαγγελματικού τουριστικού κοινού της εν λόγω χώρας. Για μία ακόμα φορά καταδεικνύεται, ότι οι ομορφιές της Ελλάδας είναι μοναδικές και συνεπαίρνουν όλους τους λαούς, τόσο με την απλότητα όσο και με την ιδιαιτερότητα τους.

Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά σε εκδήλωση του προορισμού στο εξωτερικό, το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε εκτενή δημοσιότητα στην ολλανδική αγορά, μέσω live streaming της παρουσίασης των Ιωαννίνων στη σελίδα ‘I Love Griekenland’. Η συγκεκριμένη καινοτομία, οργανώθηκε από τον έγκριτο έλληνα δημοσιογράφο και ανταποκριτή της Κομισιόν για την ελληνική τηλεόραση, κ. Γιώργο Συριόπουλο.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης και επιχειρηματίες-εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής Ιωαννίνων & Ηπείρου, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν με τους αντίστοιχους επαγγελματίες της Ολλανδίας και να θέσουν τη βάση, για επικείμενες επιχειρηματικές συνεργασίες. Στόχος πάντα, το θετικό ενδεχόμενο της επίσκεψης ολλανδών τουριστών στο προορισμό «Ιωάννινα- Ήπειρος» μέσα στο 2019.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του οδοιπορικού στην Ολλανδία, τα μέλη της αποστολής μίλησαν για μία «επιτυχημένη και σημαντική κίνηση εξωστρέφειας», για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Μέσα από τις προαναφερόμενες ενέργειες αναδείχθηκαν, πέρα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και οι υποδομές φιλοξενίας που βρίσκονται πλέον σε πολύ καλό επίπεδο. “Έγιναν τα πρώτα βήματα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αγορά και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κος Ν.Γκόλας, ενώ ο λόγος του στάθηκε και στη σημασία που έχει η συνεργασία των τοπικών φορέων στην επιτυχημένη έκβαση τέτοιων αποστολών.

Στην αξία της συνεργασίας επέμεινε και ο κ. Ι.Εμμανουηλίδης, χαρακτηρίζοντας την Ήπειρο «all season» προορισμό, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, ειδικότερα λόγω της ποικιλομορφίας των επιλογών που απαντώνται (Βουνά, ποτάμια, θάλασσα, αρχαιότητες, μουσεία, δραστηριότητες, μαγειρική, κ.τ.λ.).

Επιπρόσθετα, δόθηκαν στοιχεία από τα μέλη της αποστολής για την γενικότερη άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή, με αφορμή τις κρατήσεις τόσο των Σαββατοκύριακων, με αργία ή χωρίς αργία, όσο και ενόψει των εορτών Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, που δείχνουν ότι και φέτος θα αγγίξουν υψηλά ποσοστά πληρότητας.

«Υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών σε λογικές τιμές», ήταν τα λόγια του Αντιδημάρχου, γεγονός που αποτελεί ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και την επαναφορά των πτήσεων από την αεροπορική εταιρία Tus. Τόνισε ότι, οι στοχευόμενες πρωτοβουλίες που έλαβε η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, οδήγησαν στην βελτίωση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, κάτι που φαίνεται άλλωστε από το ενδιαφέρον εταιριών όπως η Apollo, η Sky, στον προγραμματισμό πτήσεων από και προς αυτό.

Η συνέχεια του έργου θα προκύψει στο επόμενο έτος, με νέους προορισμούς και αποτελέσματα στις ήδη υπάρχουσες προσεγγίσεις.