Θερινό σχολείο ελληνικής γλώσσας για απόδημους νέους στην Κέρκυρα

Κέρκυρα Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τον Ιούλιο στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε νέους του απόδημου ελληνισμού, 18-35 ετών και φοιτητές του εξωτερικού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό, που ενδιαφέρονται να έλθουν σε επαφή ή να εμπλουτίσουν/διευρύνουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα και πολιτισμό.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων, από τις 07 έως τις 22 Ιουλίου 2018.

Κέρκυρα Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας θα είναι 24 και ο συνολικός αριθμός ωρών διδασκαλίας 48.

Οι διδάσκοντες θα είναι Καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και ειδικοί συνεργάτες προερχόμενοι κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα περιλαμβάνει μαθήματα, ξεναγήσεις στα πολιτιστικά αξιοθέατα του νησιού, βιωματικές δράσεις και εκδρομές εντός και εκτός Κερκύρας.

Τέσσερις θα είναι οι άξονες διδασκαλίας:

Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας.

Διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών και ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες https://sites.ionio.gr/css/gr/home/