Η Ελλάδα στο Φεστιβάλ «Abrikos» στη Ρωσία

Η Ελλάδα και ο πολιτισμός παρουσιάσθηκε στο διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Abrikos» στη Ρωσία, μιά εκδήλωση αφιερωμένη στο πολιτισμό και τις εθνικές παραδόσεις διαφόρων εθνοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) με επικεφαλής την Τατιάνα Τσόρναγια, μάγεψε το κοινό με πρόγραμμα ελληνικών παραδοσιακών χορών

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2015 στο πάρκο «Μουσείο» υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Διεθνικών Σχέσεων της Προεδρείας της Ρωσίας, του Δήμου της Μόσχας, και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.

unnamed-3.jpg μοσχα χορευτικό 2Στα πλαίσια της εκδήλωσης «Abrikos» το κοινό είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε τόπους μακρινούς μέσα από τις παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στο πολυπολιτισμικό πάρκο «Μουσείο», και να μυηθεί στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα διαφόρων εθνοτήτων της πολυεθνικής Ρωσίας. Στην   εκδήλωση συμμετείχαν διάφορα σωματεία και πολιτιστικά κέντρα από όλες τις Περιφέρειες της Ρωσίας (μεταξύ άλλων και η Ένωση Αρμενίων Ρωσίας).

Στο διαπολιτισμικό δρώμενο, το οποίο τελεί και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εθνικών Υποθέσεων της Ρωσίας, και  το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού συμμετέχει με συνέπεια κατά τα τελευταία έτη.