Το ταξίδι για το Ρίο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της για το Ρίο ντε Τζανέιρο και την Τελετή Εναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό γήπεδο Μαρακανά ξεκίνησε η Ολυμπικακή Φλόγα η οποία παραδόθηκε στη Βραζιλία σε μιά λαμπρή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ολυμπιακή φλογα ριο Ολυμπιακήν φλογα για ριοΤην Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016», Κάρλος Νούζμαν.

Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που κράτησε επτά ημέρες, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαϊδου να είναι η τελευταία δρομέας και να ανάβει το βωμό εντός του Σταδίου. Λαμπαδηδρόμοι εντός του Σταδίου ήταν ακόμα οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Ιωάννης Μελισσανίδης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακόπουλου.


Ολυμπιακή φλόγα για ρίο

Εντυπωσιακό ήταν το τελετουργικό από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τους Εθνικούς Υμνους της Ελλάδας και της Βραζιλίας αλλά και τον Ολυμπιακό Υμνο τραγούδησε η παιδική Ολυμπιακή χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

ολυμπιακή φλογα σημαιεςΗ εκδήλωση ξεκίνησε με οκτώ Ολυμπιονίκες να εισέρχονται στο Καλλιμάρμαρο κρατώντας τις σημαίες της Ελλάδας και της Βραζιλίας. Ηταν οι Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκης, Βούλα Κοζομπόλη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Θωμάς Μπίμης, Βιργινία Κραβαριώτη, Μιρέλα Μανιάνι, Νίκο Συρανίδη, Βασίλη Πολύμερο, Στέλιο Μηγιάκη, Γεωργία Λαρά και Αντιγόνη Ρουμπέση.

Στην Τελετή Παράδοσης συμμετείχε και η Παιδική Ολυμπιακή Χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), με 300 παιδιά ηλικίας 8-16 ετών, να έχουν αναλάβει να ερμηνεύσουν τον Ολυμπιακό, Βραζιλιάνικο και Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

Την Τελετή παρακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και πολλοί εκπρόσωποι του αθλητικού και πολιτικού χώρου.