Νέα ταξίδια εξοικείωσης από Βρετανία, Ιταλία ,Δανία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Κως

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο από τον ΕΟΤ το πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης τουριστικών συντακτών και πρακτόρων από το εξωτερικό προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι δράσεις εντάσσονται στην υλοποίηση του επικοινωνιακού σχεδιασμού της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και τη στήριξη των νησιών του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: «Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ο ΕΟΤ και τα Γραφεία του στο εξωτερικό διοργανώνουν ταξίδια εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών παραγωγών, με στόχο τη δημιουργία θετικού κλίματος για τα νησιά μας στη διεθνή κοινότητα, με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο».

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Τη Λέσβο επισκέπτεται από 15 έως 23/9 Ιταλίδα δημοσιογράφος με σκοπό την πραγματοποίηση γυρισμάτων για 12λεπτο ντοκιμαντέρ της τηλεοπτικής εκπομπής “Kilimangiaro”, που προβάλλεται στο Ιταλικό κανάλι RAI3 από Οκτώβριο ως και Απρίλιο κάθε χρόνο, σε περίπου 1,5 εκατ. τηλεθεατές. Οι ιδιαιτέρου κάλλους φυσικές ομορφιές και η πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού θα είναι το θέμα της παρουσίασης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
  • Τη Λήμνο επισκέπτεται από 8 έως 15/9 δημοσιογράφος της Βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror προκειμένου να πραγματοποιήσει 2σέλιδο αφιέρωμα που θα προβάλλει το νησί ως ιδανικό προορισμό διακοπών στην Βρετανική αγορά.
  • Την Κω επισκέφτηκαν 3 έως 6/9, έξι Βρετανοί πράκτορες και ένας δημοσιογράφος του ταξιδιωτικού περιοδικού “Travel Bulletin” με σκοπό την προβολή και προώθηση του νησιού επίσης στην Βρετανική αγορά .
  • Τέλος σε Σάμο και Ικαρία βρέθηκαν από 30 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου 2016, δύο Δανοί δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου τουριστικού περιοδικού της Δανίας «Vagabond» με στόχο τη συλλογή δημοσιογραφικού υλικού για τις παραλίες, τη γαστρονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές διαδρομές που προσφέρουν τα δύο νησιά.