“Χωριάτικη” με βραβείο Guinness

Το βραβείο Guinness απέσπασε η μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα του κόσμου, η οποία ζύγιζε πάνω 20 τόνους και παρασκεύασαν περισσότεροι από 1.200 εθελοντές στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Η μεγαλύτερη χωριάτικη του κόσμου δημιουργήθηκε χθες Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Όμιλος Μουζενίδης, με χορηγία του ΕΟΤ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στρατιωτικών Ορχηστρών και της Γιορτής της πόλης της Μόσχας «Σπασσκάγια Μπάσνια», το οποίο διοργανώθηκε από τις 25 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου και στο οποίο έλαβε μέρος η μπάντα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας συμμετείχε στο Φεστιβάλ με διαφημιστικό stand («Ελληνικό Σπίτι») και πλούσιο έντυπο υλικό, καθώς ο ΕΟΤ είχε εντάξει την εκδήλωση αυτή στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το Έτος Ελλάδα-Ρωσία 2016.

μοσχα σαλατα χωριάτικηΣύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, το βραβείο Guinness παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του Ομίλου κ. Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στον Έλληνα πρέσβη στη ρωσική πρωτεύουσα κ. Ανδρέα Φρυγανά. Η ελληνική σαλάτα μοιράσθηκε, , στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες που είχαν κατακλύσει το χώρο της Κόκκινης Πλατείας.

Η εκδήλωση καλύφθηκε απ’ όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, τόσο με απευθείας συνδέσεις όσο και με εκτενή ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων.