Η Πολεμική Αεροπορία χόρεψε συρτάκι στην Κόκκινη Πλατεία

Με μια εκπληκτική εμφάνισή της στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας έκλεψε την παράσταση  ξεσήκωντας το κοινό με το συρτάκι της.

Η Μπάντα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων Spasskaya που διεξηχθει από τις 25 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στην Μόσχα.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 22 στρατιωτικές μπάντες από 12 χώρες.

 Επίσκεψη

Παράλληλα από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε τη Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τη διοργανώτρια Αρχή του φεστιβάλ «SpasskayaTower 2016», στο πλαίσιο του Έτους 2016 Ελλάδας – Ρωσίας. Ο Αρχηγός του ΓΕΑ παρακολούθησε μέρος του φεστιβάλ «Spasskaya Tower 2016», όπου συμμετέχει η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, συνεπικουρούμενη από μέλη της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Κρεμλίνου της Μόσχας, Lieutenant General Sergey Khlebnikov και τον Γενικό Διευθυντή της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Αμυντικών Εξαγωγών «ROSOBORONEXPORT», κ. Anatoliy Isaykin.

Συνάντησεις είχε επίσης και με τον Αρχιμουσικό και τον Διευθυντή, του φεστιβάλ, Lieutenant General Valery Khalilov και κ. Sergey Smirnov, αντίστοιχα, καθώς και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, κ. Ανδρέα Φρυγανά.

Σμήνος Μουσικής

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό σαράντα (40) ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο. Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Σήμερα, αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει 42 άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από 7 Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Σμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.

Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).

Η ελαφρά Ορχήστρα έχει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα και διατίθεται για την κάλυψη αναγκών διαφόρων εκδηλώσεων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας.