Ο Άθως “κατακτά” την Σκανδιναβία

Τρεις σκανδιναβικές μεγαλουπόλεις, η Κοπεγχάγη, το Μάλμε και το Όσλο, αποτέλεσαν τους σταθμούς της νέας προωθητικής «περιοδείας», που πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου (26 – 31.10.15) στη χερσόνησο του βορρά από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

image-800x300 αθως σκανδιναβια αγιο οροςΚατά τη διάρκεια της πενθήμερης «επαγγελματικής απόβασης» πραγματοποιήθηκαν εννέα   προκαθορισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους σκανδιναβικών τουριστικών γραφείων, που σχετίζουν τις δραστηριότητές τους με τουριστικά προϊόντα και πακέτα, προσφερόμενα στην Ελλάδα. Οι εν λόγω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και χαρακτηρίσθηκαν ως «πολλά υποσχόμενες». Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού τα τελευταία χρόνια επένδυσε σημαντικά στη Σκανδιναβία, επιδεικνύοντας έντονη αλλά και αποτελεσματική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη του :

– Πραγματοποιήσαν σειρά δέκα   επαγγελματικών επισκέψεων σε έξι μεγαλουπόλεις των τεσσάρων   χωρών της χερσονήσου (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία),

– Συνάντησαν συνολικά τριάντα έξι εκπροσώπους τουριστικών γραφείων,

– Συμμετείχαν σε τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις – στη Σουηδία και τη Νορβηγία,

– Οργάνωσαν το πρώτο θεματικό ταξίδι εξοικείωσης (fam. Trip) στην «τουριστική ιστορία» της ανατολικής Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σκανδιναβικών τουριστικών γραφείων εκ των οποίων τα τρία γραφεία υπέγραψαν ήδη συμβόλαια συνεργασίας με επιχειρήσεις της περιοχής (Ολυμπιάδα – Ουρανούπολη) και από τον Απρίλιο του 2016 ξεκινούν προγράμματα : πολιτιστικών περιηγήσεων, περιπατητικών διαδρομών καισυνδυαστικών καλοκαιρινών αποδράσεων, «ανοίγοντας» ουσιαστικά τις αγορές της Σουηδίας και της Δανίας αλλά και το δρόμο για επίτευξη πολλών μελλοντικών συνεργασιών. Στα σχέδια του οργανισμού για το 2016 προβλέπεται ενίσχυση της προσπάθειας μέσω νέων επικοινωνιακών «επιθέσεων» σε σκανδιναβικές χώρες αλλά και διοργάνωση εναλλακτικών ταξιδιών εξοικείωσης με θέμα «ακολουθώντας τους δρόμους του αριστοτελικού μελιού», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του επόμενου Μαΐου και Σεπτεμβρίου, προωθώντας στη μακρινή Σκανδιναβία ολόκληρη την Χαλκιδική.