Τέσσερις εποχές Ελλάδα στην Γερμανία

 

«Ελλάδα- ένα ταξίδι στις τέσσερις εποχές του χρόνου» ήταν το θέμα της Ελληνικής παρουσίασης που οργάνωσε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας σε   εκδήλωση προβολής τουριστικών προορισμών του Τ.Ο. Heine Reisen.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου, στη γραφική πόλη του Wangen, του κρατιδίου της Βάδης Βυτεμβέργης και συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι σημαντικών Τ.Ο. της Γερμανίας, όπως η TUI, FTI, Alltours, Studiosus, Gebeco, Study Tours, Olimar, MSC Kreuzfahrten, το αεροδρόμιο του Allgäu/Memmingen, καθώς και η εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού της Ισπανίας.

Η Ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε με αναλυτική παρουσίαση, πλούσια σε οπτικοακουστικό υλικό για το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν της χώρας μας με έμφαση σε περιοχές της Ελλάδας, όπως την Ήπειρο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Κέρκυρα, Μονεμβασιά και τη Λακωνική Μάνη.

Το πρόγραμμα για το 2016 παρουσίασε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τ.Ο. VHS Reisen -μια ημέρα νωρίτερα- όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την 30λεπτη παρουσίαση μέσω PowerPoint για την Ελλάδα και ειδικότερα για τις περιοχές της Ηπείρου, τα Μετέωρα και την Κέρκυρα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση του γερμανικού κοινού και στις δύο εκδηλώσεις, καθώς και το έκδηλο ενδιαφέρον του για την Ελλάδα, καθώς είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός.

Οι δύο αυτές δράσεις περιλαμβάνονται στο γενικό στρατηγικό πλαίσιο επικοινωνίας του Ε.Ο.Τ. με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη νέων προορισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.