Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Συνάντηση Τσίπρα Λαβρόφ

Ενέργεια, οικονομία, Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι στην ατζέντα των συνομιλιών της ελληνικής κυνέρνησης με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Συνάντηση Παυλόπουλου ΛαβρόφΟ επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας συνατήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος ευχαρίστησε τη Ρωσία για την στήριξη που παρέχει στην Κύπρο και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μειώσεις στην κυριαρχία και στρατό κατοχής.

Αμέσως μετά το Προεδρικό Μέγαρο ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών μετέβει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

« Η επίσκεψη του κ. Λαβρόφ σηματοδοτεί τηνκοινή πεποίθηση για την ανάγκη να διατηρήσουμε στενές σχέσεις συνεργασίας και διαλόγου αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Στοχεύουμε ακόμη στη συνέχιση της οικονομικής συνεγασίας ιδιαίτερα στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού» αναφέρει σe tweet  ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση Τσίπρα Λαβρόφ“Να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία στον τομέα επενδύσεων, τουρισμού, οικονομικής συνεργασίας. Πρέπει τα επόμενα έτη να είναι έτη στενής συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας”, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Λαβρόφ επεσήμανε την ανάγκη αναζήτησης τρόπων για την ενίσχυση του εμπορίου και της ενεργειακής συνεργασίας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αύξηση του τουρισμού. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι δυο χώρες πρέπει να συμβάλουν στην ειρηνευτική διαδικασία στη μέση ανατολή και τη Συρία.

Λαβροφ ελληνορωσικό κοινωνικό φόρουμΣτην συνέχεια ο κ. Λαβρόφ μετέβει στο Ζάππειο όπου μίλησε στο το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία». Ο κ. Λαβρόφ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.

ΛαβροφΤο απόγευμα ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιπ Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγορευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα.